Categorii
Monday 14 November 2022

Cum păstrăm și organizăm bijuteriile?

Primii care au folosit bijuteriile au fost egiptenii, care au sculptat amulete și au creat mărgele din roci moi. În ultimele două secole, francezii au devenit principalii creatori de tendințe în domeniul bijuteriilor. Astăzi, practic fiecare femeie modernă are o colecție de bijuterii, cu ajutorul cărora creează look-uri noi, elegante și unice. Actuală însă rămânea problema păstrării și organizării acestora. În articolul de mai jos, vă vom povesti cum să păstrăm ordinea, să găsim repede ce avem nevoie și să nu ne fie frică că putem pierde un accesoriu.
Depozitarea corectă
Depozitarea corectă a bijuteriilor este secretul de bază a păstrării acestora un termen cât mai îndelungat. Pare a fi ciudat, dar cu cât lanțurile se încurcă mai des, cu atât se vor rupe mai repede, iar giuvaerii vor confirma faptul că cel mai des, bijuteriile suferă deteriorări mecanice și nu cauzate de timp. Dacă vrei să prelungești durata de viață a accesoriilor tale preferate, atunci nu te poți lipsi de o metodă de depozitare potrivită

Pentru ca toate bijuteriile sa fie mereu la îndemană, sa nu fie pierdute sau deteriorate, se recomandă, în primul rand, organizarea unui loc de depozitare comod și încăpător. Există mai multe soluții simple pentru aceasta:

Cutiile pentru bijuterii pot fi clasificate după următoarele criterii:

  • Scop - cutii decorative pentru bijuterii, ochelari, butoni, cravate, etc;
  • Material - lemn, ceramică, metal, piele, porțelan, marmură;
  • Formă și dimensiune: mari, mici, compacte, huse, genti, rotunde, plate.

O modalitate excelentă de a păstra bijuteriile sunt cutiile speciale din piele , care în plus vor fi și un element de decor elegant. Dacă aveți foarte multe accesorii, puteți opta pentru câteva cutii, pe care să le repartizați în cameră.

Bijuteriile care sunt folosite des, ar putea fi păstrate într-o cutie deschisă sau pe un suport , pentru a fi mereu la îndemână, important este să se încadreze în design. Există o varietate de forme precum, copaci, coarne de cerb, siluete de femei și multe altele.


Întreținerea bijuteriilor

Pentru ca toate bijuteriile să-și păstreze aspectul cât mai mult timp, este necesar nu doar să le depozitați corect, ci și să aveți grijă de ele, de exemplu, toate produsele din plastic trebuie păstrate în stare suspendată pentru a nu deteriora suprafața acestora. 

Bijuteriile din metale diferite trebuiesc păstrate în organizatoare diferite, sau cel puțin în compartimente diferite. De asemenea, se recomandă scoaterea bijuteriilor metalice în timpul activităților sportive, piscinei, saunei sau băii, altfel acestea își pot schimba nuanța. Un factor important este păstrarea locului unde se află bijuteriile, uscat și întunecat.


Sfaturi pentru alegerea unei cutii de bijuterii

  • Atunci când alegeți modelul potrivit, asigurați-vă că sunt pernuțe moi în interiorul cutiei și, de asemenea, acordați atenție aspectului exterior. Carcasa poate fi acoperită cu piele, poate avea elemente  decorative suplimentare , sau  încuietori interioare.
  • Luați în considerare preferințele personale și condițiile de depozitare ale cutiei. Pentru un număr mare de bijuterii din metale prețioase, veți avea nevoie de un organizator de încredere, cu un număr mare de compartimente dotate cu substraturi moi. Acest lucru va păstra cu atenție fiecare articol, eliminând contactul direct dintre ele.
  • Bijuteriile prețioase sunt depozitate în cutii rezistente care au încuietori încorporate.
  • Pentru a depozita bijuteriile semiprețioase, puteți folosi un organizator încăpător și elegant, ținând cont bineînțeles de designul camerei.
  • Este important să evaluați numărul de cercei, inele și lanțuri pe care le aveți. Este bine să aveți mai multe compartimente de rezervă, în caz contrar, după cumpărarea bijuteriilor noi, veți fi nevoit să căutați un organizator suplimentar.

Ideile de depozitare a bijuteriilor sunt nelimitate, este nevoie de doar puțină imaginație și dorință. Atașamentul față de accesoriile preferate, dar și varietatea impresionantă de soluții oferită de home&you, vă vor ajuta să găsiți modalitatea perfectă de a păstra bijuteriile.

Other ideas & inspiration
Design ideas & practical solutions from our interior experts.