Categorii
Thursday 17 November 2022

Atmosfera Hygge sau casa în stilul fericirii

Cuvântul misterios hygge are rădăcini daneze și, deși nu este tradus mot-a-mot în nicio limbă a lumii, cuvântul „confort” este considerat un sinonim pentru acesta. Conform statisticilor, locuitorii Danemarcei sunt considerați cei mai fericiți oameni de pe glob. Un design interior în stil hygge înseamnă o întreagă filozofie, ce se bazează pe confort maxim și absența detaliilor inutile. Caracteristicile definitorii ale stilului sunt simplitatea și ecologia, iar în decorarea spațiului se folosesc materiale naturale: lemn, piatră, piele, ceramica, piei.
Culori în stil hygge
Din cauza lipsei de soare în regiunea Danemarcei, în stilul hygge predomină nuanțele de lumină naturală, care și creează acel farmec și senzație de liniște. De obicei pereții sunt vopsiți în nuanțe pastelate, dar se acceptă și accente de culoare, precum albastru închis, verde intens sau vișiniu.

Textile

Niciun interior nu va fi complet fără elementele textile, iar în stilul danez, acestea sunt pur și simplu indispensabile. În primul de nelipsit sunt păturile , prezente într-o varietate cu adevărat uimitoare.

Fotoliile puf, covoarele de lână sau blană și pielea vă vor ajuta să creați acea senzație de confort în sufragerie. Scandinavii acordă o atenție deosebită acestor accesorii în casa lor.

Dragostea pentru perne de diferite forme și dimensiuni este, de asemenea, o trăsătură distinctivă a interioarelor nordice. 

Mai mult de atât, chiar dacă sunt prezente o mulțime de elemente textile, cel mai probabil nu veți găsi perdele la geamuri. Acest lucru se datorează puținelor ore cu lumină.


Iluminare

Faptul că în Danemarca este puțină lumină solară și căldură, i-a forțat pe danezi să profite de lumina artificială în cele mai diverse moduri. Stilul Hygge folosește iluminarea pe mai multe niveluri - numeroase lămpi, lampadare , sfeșnice, veioze , luminițe și, desigur, lumânări .

Peste 85% dintre danezi, întrebați cu ce li se asociază starea de „hygge”, răspund că acestea sunt lumânările. 


Decor

Hygge este, în primul rând, o stare de spirit care se resimte mai ales atunci, când suntem alături de cei dragi. Prin urmare, ramele cu fotografii vor fi mai potrivite ca niciodată.

O oglindă în stil retro va adăuga farmec camerei, iar figurinele din ceramică, sfeșnicile, covoarele, pernele și păturile tricotate, sunt atributele de nelipsit în stilul hygge.


Bucătăria în stil hygge

Cina în familie, ceaiul cald și conversațiile sincere - asta înseamnă bucătăria în stil danez. Pentru a crea un mediu potrivit, aveți nevoie doar de o masă încăpătoare, înconjurată de fotolii sau scaune confortabile. Vesela contează de asemenea foarte mult. Bolurile adânci, cănile din ceramică pictate, coșurile de răchită, fețe de masă și șervețele, atrageți atenția asupra obiectelor practice dar autentice.


Livingul în stil hygge

Conceptul de hygge înseamnă în primul rând modestie și confort.  O canapea simplă confortabilă, înconjurată de pături tricotate și perne colorate va deveni inima sufrageriei tale hygge, iar fotoliile mari vă vor permite să vă bucurați de atmosfera casei și de conversațiile sincere.


Dormitorul în stil hygge

Un pat mare, lenjerie moale, pături confortabile, pijamale calde, o carte și o băutură caldă sunt atributele unui dormitor hygge. Cuverturi de pat în culori pastelate, pături tricotate și lenjeria simplă, rafturi deschise din lemn și metal, un puf din răchită, tablouri înrămate și bineînțeles lumânări - un dormitor hygge este gata!

În stilul hygge, accentul nu se pune pe tendințele modei, ci în primul rând pe confortul propriu, și acel sentiment de unitate cu lumea și spațiul casei. Magazinul home&you vă oferă toate accesoriile și soluțiile necesare pentru crearea unui spațiu cu adevărat unic și confortabil. Îndrăzniți să ieșiți din tipare, iar designerii vor face tot posibilul pentru a satisface chiar și cele mai exigente dorințe.

Other ideas & inspiration
Design ideas & practical solutions from our interior experts.